St Vincent’s Obstetrician Suites

SCOPE: Formula was engaged to refurbish the existing obstetrician suites on the busy ground floor of St Vincent's.

PROJECT: Working within a fully operational, 24 hour hospital facility, Formula was sensitive to the surroundings, including maintaining dust and particulate control and adhering to prescribed noise levels and schedules. Adding to the sensitivity of the project, the work area was located on the Ground Floor, adjacent to the main building elevators with a staff thoroughfare bordering one side of the works. Alterations to services was necessary to suit the new layout, with Formula maintaining a close liaison with the Hospital Project Super to ensure works were carefully scheduled to maintain the hospital’s essential services.
Works included demolition and removal of existing finishes, new partition walls with feature recesses, new reception joinery with a curved bulkhead, feature light and a raised platform area. Works to the consulting suites included new set ceilings, floor finishes and doors, and an upgraded amenity area.

ADDRESS: St Vincent’s Hospital, East Melbourne

SIZE: 120m2

DURATION: Four weeks

DESIGN: Pulse Architects

Download the Case Study