Red Yard Entertainment Centre

PROJECT: Formula was engaged to construct a new detached building within the existing Red Yard Entertainment retail precinct.
The structure itself was a complicated build, being an irregular shape with no parallel walls, partially wrapping around a neighbouring property and opening onto shared alfresco forecourts.
Furthermore, close proximity to the operational cinema forced the manipulation of all noisy works to take place outside of cinema screening times.
The site had the usual challenges with piling and structural steel delivery but was complicated further by part of the site being situated over the existing undercroft and basement carpark. Formula installed piles in the basement and transfer beams to take the load of the new building without interfering with traffic flow.

ADDRESS: 100 Parramatta Rd Auburn

SIZE: 900m2

DURATION: 26 weeks

DESIGN: Thomson Adsett

Download the Case Study