QUT B Block Lecture Theatres

SCOPE Revival of two existing lecture theatres into new, interactive teaching spaces with flexibility to transform into a team focused environment.
PROJECT The theatres were outdated, not PWD compliant and the existing concrete floor structure steep and no longer practical. Formula reduced the gradient and number of tiers by constructing a new noise inhibiting floor, creating versatility in seating arrangements. Both theatres were upgraded to be PWD compliant with a ramp installed in each.
The theatre was treated with spotted gum feature wall cladding, feature wall panels, architecturally designed joinery, feature carpet, new grid and plasterboard ceilings and new services.
ADDRESS Gardens Point Campus, George Street, Brisbane
SIZE 400m2
DURATION 12 Weeks
DESIGN Lightbox Architecture and Interiors

Download QUT B Block Case Study

“I just wanted to thank you all for your respective parts in successfully delivering the B Block teaching spaces project. The quality of the design and the fitout is to a very high standard, and is certainly something for us all to be proud of.”

Steve Low – Manager, Capital Works – QUT